9 Kasım 2009 Pazartesi

İlköğretim Uyum Programı niyedir?Daha dün annemizin kollarında yatarken, şimdi okullu olan bünyeye fasül fasülyeviç denir. Fasülyeviç’te bilgi asgari olduğundan, aha şefkatli başka kadın daha diye şamşırıp, öğretmene anne der. 'Anne çişim geldi, anne ödevimi evde unutmuşum...' Evdeki anneye de örtmenim diyerek fasülyeviçliği taçlandırır. Neşeli sokak hayatını tiz elden unuta diye fasülyeviçleri diğerlerinden bi hafta önce okula tıkıyolar. Üniversitede ise hazırlık süreci bir yıl. Bu bir yılın sonunda üniversiteli daha da öğretmene 'anne' diyosa al okuldan, ver sanayiye, bari bi meslek öğrensin.

Bilokfülüt nedir ? Abimizin, bize hava atmak için kıllı burnuna sokarak çalmak suretiyle mındar ettiği ilkokul nefeslisine bilokfülüt denir. Nedense bi de balkona çıkıp, ordan fii fifi fiii, fii fifi DÜT şeklinde yapayalnış çalan fasülyeviçin repertuarı ‘yağ satarım bal satarım’dan ibarettir. Amatör sanatçı, üst kattan kafasına halı silkelenerek alkışlanır.

Tek hücreli canlılara örnek de.'Kamçılı Hayvan İndiyana Cons. Mucitlik macerasında Tesla, kalekter olarak İndiyana gibi. Gidip efendi gibi kendisi arayıp bulmuş gizliyi. Mağara kapısında tabancaynan bekleyip, buluşçu dışarı çıkınca ensenine kabzayı ekleştir, sonra buluşu arakla... Bunu yapmamış. Kesik elektrik geri geldiğinde Edison'u da şadediyoruz, o ayrı.

Uzaylı bizden ireli mi, geri mi? Cümle içinde: 'Ben bugün uzaylı gördüm.' Yok efendim biz daha ireliyiz, yok siz daha gerisiniz tartışırken... 'Daha kendi gezegeninizi doğrudürüs tanımıyonuz, gözünüz hep bizim oralarda' dedi. 'Ney?.. Uzay sizin oralar mı?' diye ben çemkirince, bu pıstı. 'Papua Yeni Gine'de gine yeni canlı türleri bulmuşunuz, hayırlı olsun' diye, aklı sıra ortamı yumuşatmak için espri yapıyo. ‘Selami Şahin yapsa hemen gülersin ama' dedi. 'Tabi gülerim, çünkü adam sempatik, sen ise...’ Cümlemi tamamlamadan küsük sivrikafa, ışıklı tepsisine binip füzz…

Alaturkaynan franga arasında ne farkvaa?Taharet musluğu olmayan batı ülkelerinde, muhtemelen bazı sarıdonlu modernlerin dolaşıyo olması, muasır medeniyetten soğutuyo insanı.

Periyodik cetvel nedir?Kadınlar her ay bi dönem She-Wolf olur. She-Wolf halindeyken Shakira gibi kafeste dans edecek kadar değilse de hayli asabidirler. O dönem hiiç ses etme, ne dese ‘he’ de. Cümle içinde: ‘A-uuuuu!..’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder