9 Kasım 2009 Pazartesi

Zaman makinası var mı, versene bi tur, ağacın ordan döncem. Çocuklar, gençler, hissi tertemizler... Ebeveyne küsüp, 'içeri odaya kaçıyım da biri gelip gönlümü alsın' diye ömürden boşa harcarız. Gerçekte yoko, bitek filmlerde varo. Arada bi kapıdan geçen silüet ya çişe ya da börek almaya mutfağa gider, saf kalbin boşa güpgüp. Loş odadan çıkıp, dizi seyrederek son böreği yutan yetişkini kamaşan gözlerinle seyrederken fıs diye yaşlanırsın da haberin olmaz. Buna zaman makinası denir. Mutlaka küsmen gerekiyosa, bari bi tabak börek alıp öyle kaç odaya, ağlarken bi yandan yirsin.

'Parkur' sporu ne la?La değil, lö... Fransa'dan gelmiş 'Lö Pağkuğ': Üç tarafımız betonlarla kaplıdır ve bunalan gençler ağaca, arabaya, çatılara neyim hoplaya zıplaya gezer bari. Fakat bizde çatılar sağlam değil. Hop mop derken damdan içeri, birinin oturma odasına düşersen Tanrımisafiriyim de. Evdekilerin keyfine göre, ya yemek ya kötek izzeti ikram.

(+1) + (-1)= Ne?(Haritadaki ölçeği kullanmayı öğrenince aha hayatı biraz anladım sanmak) + (hiç biyere cetvel gibi dimdirek gidilmediğini öğrenmek)= Sıfır

Görsel sanatlara misal de. Webkem görselsanatı. Eve kamera koydum, kedi yalnızken ne yapıyor diye. Yanımdayken neyiyse, yalnızken de onuymuş: Uyumak, hızla uzaklaşan küçük şeyleri kovalamak, bi daha uyumak, sçmak, işemek, düşünmek, düşünmeden ööyle durabilmek ve kendini yalamak.

Doğru ve düzlem arasında ne fark vaağ? Biz yapınca iyi, başkası yapınca eşşeklik olan şeylere doğru denir. Örnek: Cilalı Çocukluk Devri'nde sokakta ayı gibi bağırarak oynamalıyız. Büyürken yoruluruz ve bazan ay yeter artık vıcır vıcır diye bunlara sülahiyle su sepmek suretiyle, hadi yallah. Şöyle bi düşününce veya işimize gelirse, iki noktadan ne kadar çok doğru geçebiliyor. Cümlede: 'Her eğrinin, doğru olduğu bi düzlemi vardır.'

Metronom nedir? Ağlarken bize sarılıp, teselli etmek için kendiyle birlikte bizi de sallayan arkadaşımıza metronom denir. Ağlamanın şiddetine göre lento, andante, allegro diye tempo değiştiriyorsa bu ya gerçek dosttur ya da dalga geçiyodur. Veya gerçek dosttur ve dalga geçiyodur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder